Terviseamet: Maskikandmise kohustust võetakse tõsisemalt

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Terviseameti inspektorid kontrollivad maskikandmist siseruumides järjepidevalt.
Terviseameti inspektorid kontrollivad maskikandmist siseruumides järjepidevalt. Foto: Urmas Luik

Terviseameti töötajate kontrollkäigud on näidanud, et pärnumaalased võtavad pärast uute piirangute kehtestamist maskikandmise kohustust tõsisemalt ja võrreldes eelmise nädalaga on selles vallas olukord tuntavalt paranenud.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnade kohaselt jälgisid ametnikud tänagi piirangutest kinnipidamist. “Kontrolliti Pärnus lillepoode, kuna tuli vihje, et mõnes kohas müüakse lilli siseruumides,” selgitas ta.

Samuti vaadati üle, kuidas toitlustusasutustes on kaasamüük korraldatud. “Kas peetakse nõuetest kinni ja inimesed ei kogune leti taha järjekorda ning ega keegi paku toitlustust kohapeal,” rääkis Juhkam.

Juhkami ütlust mööda on viimased reidid näidanud, et maski kantakse märksa enam võrreldes eelmiste nädalatega. Terviseamet plaanib maskikandmist nii ühissõidukites kui siseruumides kontrollida edaspidigi.

Tuleval nädalal on kavas veel ette võtta ilu- ja isikuteenuseid pakkuvad ettevõtted, uurimaks, kuidas nemad ettenähtud nõudeid täidavad. Ühtlasi võtab terviseamet luubi alla vihjed, mis rikkumiste kohta saabuvad.

Praegugi on terviseameti inspektorid käinud kontrollimas kohti, mille kohta on laekunud vihjed, et maski ei kanta. “Kui oleme kohal käinud, siis on mask ette pandud. Sellised kohti külastame mõistagi siis juba korduvalt: kui jätkuvalt toimuvad rikkumised, alustatakse menetlust,” rääkis Juhkam. “Seni aga püüame suunata inimesi kandma maski, et me ei peaks alustama nende suhtes kirjalikku järelevalvemenetlust.”

Juhkami sõnutsi on realiseerimiskeskused, mis ei tohiks olla lahti, endiselt avatud nii Pärnus kui Saaremaal, sest nad on toonud ettekäändeks selle, et müüvad muu hulgas toidukaupa ja Pärnus ka kiiresti riknevat söögikraami.

Juhkami jutu järgi peab terviseamet realiseerimiskeskuste suhtes võtma seisukoha ja arutama riigikantseleiga, kas nad tohivad avatuks jääda. “Kui nüüd mõistusega võtta, siis võiksid need ikka lahti olla, kui nad kiiresti rikneva toidukaubaga tegelevad. Peame ikka teatud küsimustes olema paindlikud,” leidis Juhkam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles