Doktoritöö: rannaniitude taastamiseks kulutatud raha on läinud asja ette

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Marika Kose selgitas, et kuigi rannaniite on siinkandis taastatud paarkümmend aastat, on oluline mõista, et niitude taimkatte taastamine võib tihti aega võtta aastakümneid.
Marika Kose selgitas, et kuigi rannaniite on siinkandis taastatud paarkümmend aastat, on oluline mõista, et niitude taimkatte taastamine võib tihti aega võtta aastakümneid. Foto: Urmas Luik

Poollooduslike koosluste taastamise hindamise meetodid on ebapiisavad ega kata rannaniitude kogu elurikkust. Samuti võib nende taastamine kesta aastakümneid. See selgus Eesti maaülikooli põllumajanduse eriala doktoriväitekirjast.

Doktoritööd “Rannaniidud: säilimine, taastamine ja taastumine” kaitses nädalapäevad tagasi maaülikooli põllumajanduse ja keskkonnainstituudi lektor, Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppejõud ning Häädemeeste turismiettevõtja Marika Kose.

Kose on rannaniite ja nende taastamist uurinud juba ligemale 20 aastat ning selle aja jooksul on ta koos kolleegidega uurinud Lääne-Eesti rannaniite ja olnud kolme teadus­artikli kaasautor. Suuresti just nende kolme artikli tulemustele ta doktoritöös tugineski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles