Lapsed viskavad võidu sõiduteele pikali: kes julgeb läheneva auto ees kauem lesida? (1)

Copy
Eluohtlik mäng, kus lapsed teele jooksevad ja sinna pikali viskavad, võib lõppeda väga õnnetult.
Eluohtlik mäng, kus lapsed teele jooksevad ja sinna pikali viskavad, võib lõppeda väga õnnetult. Foto: Joakim Klementi

Hilisõhtu Pärnu–Paide maanteel: kolm algklassiealist poissi seisavad teepervel, kui ühtäkki jookseb üks neist sõiduteele ja viskab sinna siruli. Kaugusest hakkavad sirama autotuled, ent laps ei tee väljagi. Alles siis, kui üks auto peatub ja juht välja astub, kargab väike surmapõlgur püsti ja jookseb teelt. Teeserval hulljulgele kaasa elavad sõbrad aga põgenevad.

Niimoodi katsetasid lapsed pühapäeva õhtul kell kümme Sindis 70kilomeetrise lubatud sõidukiirusega alas, kes neist julgeb vastutuleva auto ees kõige kauem pikutada ja siis viimasel hetkel selle eest ära joosta.

Küll ei ole see esimene kord, kui lapsed-noored oma elu nõndaviisi sõiduteel ohtu seavad. Paarkümmend aastat tagasi sattus üks Pärnu poiss teelejooksmise mängus surmasuhugi. 2001. aasta septembris seisis neli-viis poissi Niidupargi ja Tammiste tee ristmikust mõnekümne meetri kaugusel. Ühel hetkel hüüdis keegi poistest valju häälega: “Nüüd jookseme!”

Ja järgmiseks lippasidki poisid endise suusavabriku poolt tuleva bussi ja Papiniidu silla poolt sõitva veoauto vahele. Bussi eest jõuti läbi. Kolm poissi jäid seisma, üks noorukitest – seitsmeaastane Mihkel – sööstis aga edasi ja üritas ka veoauto eest läbi jõuda. Ent see ei õnnestunud: poiss sai rekalt löögi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles