Peksar kavatseb Lääneranna volikogus tõstatada kohtuotsuses toodud eksimuste küsimuse

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Kuna kohus leidis, et volikogu rikkus erakorralisel istungil töökorda, kavatseb Peksar selle teema volikogus tõstatada.
Kuna kohus leidis, et volikogu rikkus erakorralisel istungil töökorda, kavatseb Peksar selle teema volikogus tõstatada. Foto: Urmas Luik

Kuigi nädala alguses teatavaks tehtud otsuses jättis kohus kõik Lääneranna endise vallavanema Arno Peksari kaebused rahuldamata, leiab Peksar, et kohus on siiski esile toonud volikogu eksimusi. Lääneranna vallavolikogu esimees Rait Maruste leiab seevastu, et kohus on andnud neile asjas õiguse.

Tallinna halduskohus jõudis otsusele, et kuigi Lääneranna volikogu eksis töökorra vastu, kuulutades märtsis kinniseks erakorralise istungi, kus umbusaldati tollast vallavanemat Peksarit, ja jättes istungi edasi lükkamata, kuigi sealt puudus üle kolmandiku volinikest, olnuks seal tehtud otsused samasugused igal juhul ja seetõttu õiguspärased. Nendel asjaoludel jättis kohus Peksari kaebused täies ulatuses rahuldamata.

Peksar ei ole veel otsustanud, kas kaebab otsuse edasi, kuid kuna kohus leidis, et volikogu rikkus erakorralisel istungil töökorda, kavatseb ta selle küsimuse tõstatada volikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles