Kuigi Pärnumaa suplusvee viimased proovid on korras, peab kolmes rannas ette vaatama

Sirle Matt
, reporter
Copy
Viimased analüüsid näitavad Raeküla rannas väga head suplusvee kvaliteeti, aga kuna varem on piirnorme ületatud, on pikaajaline hinnang halb ja nõrgema tervisega inimesed peavad olema ettevaatlikud.
Viimased analüüsid näitavad Raeküla rannas väga head suplusvee kvaliteeti, aga kuna varem on piirnorme ületatud, on pikaajaline hinnang halb ja nõrgema tervisega inimesed peavad olema ettevaatlikud. Foto: Mailiis Ollino

Vana-Pärnu rannas, mille vee kvaliteet sai mullu suvel korduvalt halva hinnangu, on merevesi läinud teisipäeval võetud proovi kohaselt väga hea kvaliteediga. Nii kolibakterit kui soole enterokokki leidub lubatud piirist vähem.

Samuti on Raeküla rannas 15. juulil võetud proovide alusel näidud alla piirväärtuse ehk suplusvee kvaliteet samuti väga hea. Ehkki kaks päeva varem võetud analüüs näitas ülemäära palju soole enterokokke ja vee kvaliteet hinnati halvaks. Samu baktereid oli üle piirmäära juuni keskel võetud proovi järgigi, kuid sellest nädal hiljem võetud analüüs oli jällegi korras.

Merevee kõikuva puhtuse tõttu annab pikaajaline hinnang nii Raeküla kui Vana-Pärnu rannale halb. Terviseamet ei soovita 2021. aasta hooajal kummaski paigas supelda, eriti nõrga tervise ja immuunsüsteemi ning lahtiste nahahaavadega inimestel, sealhulgas lastel. Samuti peaks vältima vee allaneelamist ning võimaluse korral tuleks peale suplust ennast pesta ja vahetada riided.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles