Tuleohtlik aeg saab homsest läbi

Pärnu Postimees
Copy
Saarde vallas Kanaküla kandis Reinse külas toimus sel nädalal suur metsapõleng, tuli oli levinud kümnele hektarile.
Saarde vallas Kanaküla kandis Reinse külas toimus sel nädalal suur metsapõleng, tuli oli levinud kümnele hektarile. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates homsest ei kehti enam tuleohtliku aja piirangud, sellest hoolimata tuleb järgida kõiki ohutusnõudeid. 

Laupäevast peatatakse seni mitmes maakonnas kehtinud tuleohtliku aja piirangud. Päästeamet rõhutab, et tuleohtliku aja lõpetamisele vaatamata on kulu põletamine igal aastaajal keelatud. 

Samuti on tähtis meeles pidada, et nii grillimisel kui lõkke tegemisel metsas, maastikul ja koduaias tuleb endiselt järgida peamisi tuleohutusnõudeid.

“Ilmaolud kisuvad küll vihmaseks, kuid vaatamata sellele peab meeles pidama, et väike viga võib kaasa tuua traagilised tagajärjed,” ütles päästeameti ennetusosakonna ekspert Sandra Repp, lisades, et lõkke tegemisel tuleb endiselt järgida ohutusreegleid. Veel tuleb meeles pidada, et ka hooletult maha visatud suitsuots ja mootorsõidukist väljunud säde võivad alguse panna mastaapsele tulekahjule. 

Piirangute kehtestamise vajalikkust hinnatakse iga päev, analüüsides riigi ilmateenistuse tuleohukaarti. Eilse seisuga on toimunud 741 metsa- ja maastikutulekahju ning peale selle 765 lõkkest, grillist või prügist alguse saanud tulekahju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles