Koroonaravil olnud viiekuune laps pääses haiglast koju

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla noorim koroonapatsient on alla pooleaastane imik.
Pärnu haigla noorim koroonapatsient on alla pooleaastane imik. Foto: Tomi Saluveer

Eile tehti Pärnumaal 322 koroonaviiruse testi, millest positiivseid oli 21 ehk 6,5 protsenti. Nädalaga lisandus 159 nakatunut. Pärnu maakonna kahe nädala nakatumisnäit 100 000 elaniku kohta on 339, mis on veidi tõusnud – nädala eest oli see 290.

Pärnu linna lisandus eile tosin viiruskandjat, kellest 11 elab keskuslinnas. Neli nakatunut tuli juurde Tori valda ja kolm Põhja-Pärnumaale. Saarde ja Häädemeeste valda lisandus mõlemasse üks COVID-positiivne.

Nädalaga tuvastati nakkus 106 Pärnu elanikul, Kihnu seevastu ei lisandunud nakatunuid.

Eile sai Pärnu haiglast koju neli COVID-patsienti, nende seas ka viiekuune imik. Uusi kroonviirust põdevaid haigeid juurde ei tulnud. Haiglas on viis koroona küüsis olijat, kellest noorim on 34 ja vanim 84aastane. Üks haige on juhitaval hingamisel intensiivravipalatis. Viiest kolm on vaktsineerimata. valdav enamus on Pärnumaalt, ühe ravil olija elukoht on naabermaakonnas Viljandimaal.

Ööpäevaga kaitsepoogiti Pärnumaal 39 inimest. Ühe vaktsiinidoosi on saanud 62 protsenti siinsest täisealisest rahvastikust (Eesti keskine on 65 protsenti). Kui Kihnu vallas on esmavaktsiini saanud 74 protsenti täisealistest, siis Tori vallas vaid 59 protsenti.

Vaktsineerimiskuuri on lõpetanud 38 893 pärnumaalast ehk veidi alla 56 protsendi üle 18aastastest.

Eestis osutus 5194 testitust positiivseks 391, neist 281 isikut ehk 72 protsenti on vaktsineerimata.

Tänahommikuse seisuga on COVID-19 tõttu haiglaravil 123 inimest. Kokku on haiglates 144 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest vaktsineerimata on 111 ehk 76 protsenti.

Ööpäeva jooksul jõudis haiglatesse 20 koroonahaiget. Suri kolm viirusega nakatunut: 60aastane mees ja naine ning 84aastane mees.

Pärnumaal on koroonaviirusesse nakatumine kõrgeim Häädemeeste vallas.
Pärnumaal on koroonaviirusesse nakatumine kõrgeim Häädemeeste vallas. Foto: Riigi situatsioonikeskus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles