Keskrannas lendavad nädalavahetusel lohed

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Korraldaja lubab, et kui inimesed võtavad oma lohe üritusele kaasa, paneb tuuleloheklubi need kindlasti lendama.
Korraldaja lubab, et kui inimesed võtavad oma lohe üritusele kaasa, paneb tuuleloheklubi need kindlasti lendama. Foto: Lilli Tölp

Nädalavahetusel lennutab tuuleloheklubi Pärnu rannas taas oma uhkeid erikujulisi ja kirjusid lohesid. Lennutajaid tuleb sinna  meie lähinaaberriikidest Leedust ja Soomestki ning korraldajad soovivad, et osa võtaksid kõik, kellel on kodus kapis lohe olemas.

Lohelennutajad hakkavad kogunema laupäeval kella 11 ajal Pärnu rannas, kuid korraldaja Ranno Märtsoni sõnutsi on tegu suhteliselt vabameelse üritusega ja lennutajad saabuvad, millal tahavad. “Tegemist on ikkagi väikese sõpruskonnaga, kes armastavad lohesid lennutada, ja me teeme seda oma lõbuks,” ütles Märtson. Üritus on planeeritud nii laupäevale kui ka pühapäevale.

Lendamas saab näha kõiksugu erikujulisi lohesid, nii väikseid kui ka ülisuuri, mida üksinda tagasi maa peale ei saagi.

Märtsoni kinnitusel tuleb kolm lennutajat Leedust ning veel kolm Soomest. Muidu on välismaalt käinud külalisi varemgi, kuid eelmisel aastal olid tuulelohesid lennutamas vaid Eesti mehed.

Märtson rõhutab siiski, et kõik sõltub ilmast, kuid lubab, et vaiksema tuulegagi saab näha midagi lendamas. Korraldaja kutsub inimesi üles tulema sinna ka oma lohega. “Kui teil on kapis lohe, võtke see kaasa ja tulge kohale. Isegi kui te ei ole seda varem lendama saanud, me lubame, et paneme kõik lendama,” teatas Märtson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles