Restoranide nädal üllatab huvitavate maitsetega

Copy
Pärnu restoranide nädalat veavad tänavu eest Kert Klaus (vasakul) ja Andrius Videnski.
Pärnu restoranide nädalat veavad tänavu eest Kert Klaus (vasakul) ja Andrius Videnski. Foto: Allar Tiisler

Järgmisel laupäeval algaval Pärnu restoranide nädalal saab muu hulgas mekkida suitsutatud hülgeliha ja ebaküdoonia-käsitööjäätist.

Tänavust teemanädalat veavad Kert Klaus ja Andrius Videnski, kellel on pikaajalised kogemused suurfestivalide korraldamisel.

Teemanädalast võtab osa 20 restorani, kes tulnud välja eriilmeliste menüüdega. “Hästi palju kasutatakse Eesti kohalikku toorainet,” rõõmustas Videnski.

Café Grand on tänavust erimenüüd koostades lähtunud Pärnumaa vanadest söömistraditsioonidest, kuid seda tänapäevase pilgu läbi. “Kuna ma ise olen looduseinimene, siis mõtlesin, et päris niisama ei saa menüüd kokku panna, vaid see võiks olla seotud paikkonnaga,” avaldas restorani peakokk Sven Azojan. Näiteks saab söögikohas mekkida suitsutatud hülgeliha, mis tuli Azojanile mõttesse, väisates Kihnut, kus on hülgeliha söömine olnud aastasadu traditsiooniks. 

Tagasi üles