Pärnakas säras rahvusvahelisel olümpiaadil

Pärnu Postimees
Copy
Reinhard Rebane säras rahvusvahelisel hispaania keele olümpiaadil.
Reinhard Rebane säras rahvusvahelisel hispaania keele olümpiaadil. Foto: Erakogu

Pärnu Koidula gümnaasiumi 10. klassi õpilane Reinhard Rebane saavutas rahvusvahelisel hispaania keele olümpiaadil ”Mi mundo español” kolmanda koha.

Enne finaali valiti parimad välja eelvoorus, mis koosnes kirjalikust ja suulisest osast. Kirjalikus osas hinnati grammatikat, suulises voorus tuli filmida endast video ja saata olümpiaadi korraldajatele. Kolme minuti jooksul tuli osalejal hispaania keeles selgitada, miks ta seda võõrkeelt õpib, mis roll on sellel tema argielus ja mida ta on avastanud keeleõppe käigus. Kõnet hinnati sisukuse, ilmekuse, etteaste originaalsuse ja keelenormidele vastavuse põhjal.

Koidula kooli õpilane põimis oskuslikult oma kõne lõppu refrääni endakirjutatud hispaaniakeelsest laulust “Dime”, mida ta esitas kitarri saatel.

Eelvoorus osalenud 250 õpilasest jõudis finaali 31, kes omakorda jagunesid kolme kategooriatesse. Eestlasega samas kategoorias asus võistlustulle veel 13 osalejat.

Finaal toimus veebi vahendusel ja taas hinnati osalejate grammatikateadmisi ja suhtlusoskust. Žürii hinnangul oli võitjat valida raske, sest kõik finalistid näitasid kõrget hispaania keele valdamise taset.

Olümpiaadi kaks esimest kohta hõivasid Peterburi ja Moskva õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles