Uudne Keskväljak jääb võidutööna paberile

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu Keskväljaku ja Pika tänava avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võitis J+XS OÜ “Uus-Pärnu”, kuid linn loobub seda ellu viimast.
Pärnu Keskväljaku ja Pika tänava avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võitis J+XS OÜ “Uus-Pärnu”, kuid linn loobub seda ellu viimast. Foto: J+xs OÜ

Kevadel lõppes Pärnu linnavalitsuse arhitektuurikonkurss, leidmaks Keskväljakule ja Pikale tänavale uus ilme, võidutööks osutus Pärnu arhitektuuribüroo J+XS OÜ idee­kavand “Uus-Pärnu”. Nüüd on aga selge, et linn ei kavatse võidutööd ­ellu viia.

Abilinnapea Silver Smeljanski kirjutas möödunud reedel J+XSile, et võidutööga kaasnenud projekti tingimused ei sobi selle elluviimiseks. Linnavalitsus lähtus arhitektuurivõist­luse korraldamisel, et ettevõtmine maksab ligikaudu 250 000 eurot ja oleks teostatav kuue kuuga. Smeljanski kirja põhjal läheks “Uus-Pärnu” maksma 335 600 eurot ja elluviimiseks kuluks vähemalt 26 kuud ehk natuke üle kahe aasta. Linnal pole ­usku, et hinda ja tööde kestust annaks­ arhitektidega läbi rääkides vähen­dada. Nii leitigi, et “Uus-Pärnu“ ei ole linna eeldatud tingimustel teostatav ja sellega edasi ei minda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles