Pärnu randade vee kvaliteet halveneb, üks plaažidest tuleb sulgeda

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu Raeküla rand sai terviseametilt halba veekvaliteeti näitava märgise viiendat aastat järjest, mis tähendab, et seal antakse alaline soovitus mitte supelda või keelatakse see üldse.
Pärnu Raeküla rand sai terviseametilt halba veekvaliteeti näitava märgise viiendat aastat järjest, mis tähendab, et seal antakse alaline soovitus mitte supelda või keelatakse see üldse. Foto: Mailiis Ollino

Terviseamet andis taas Pärnu randade hinnangu, leides, et nii Vana-Pärnus kui Raekülas on suplusvesi halvas seisus. Raeküla ranna vee kvaliteet hinnati halvaks viiendat korda jutti, mis tähendab, et ametil tuleb seal suplemist piirata.

Terviseamet kogub ja töötleb Pärnus nelja ranna suplusvee andmeid. Mõõdetakse bakterite – sooleenterokokkide ja kolibakteride hulka vees. Peale keskranna on vaatluse all Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla rand.

Mai ranna suplusvee kvaliteet on ameti hinnangul küllalt hea, et seal ohutult supelda, Vana-Pärnus ja Raekülas aga halb. Keskranna suplusvesi on hea kvaliteediga, mis ometi on aastaga halvenenud. Sealjuures on Vana-Pärnu rand ainus, kus näitajad on paranenud, kuid mitte sedavõrd, et kõrgemat hinnet teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles