Vabatahtlikud kingitoojad: Iga laps peab leidma kuuse alt kingi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Reelika Tiismaa avaldas, et emakssaamise järel muutus jõuluaegne heategevus talle eriti südamelähedaseks.
Reelika Tiismaa avaldas, et emakssaamise järel muutus jõuluaegne heategevus talle eriti südamelähedaseks. Foto: Erakogu

Oleks äraütlemata kurb ja ebaõiglane, kui aasta otsa viksilt ja viisakalt käitunud laste silmad jõululaupäeval särama ei lööks, sest jõuluvana on nad mingil põhjusel unustanud ega too kingitusi.

Neid peresid, kelle uksele jõuluvana ei koputa ja kuuse alla kolme kotti viiesajaseid, rääkimata ühest pisikesest kotist viiekagagi ei jäta, polegi nii vähe. Seetõttu on mitmel pool haaranud ohjad enda kätte kogukondlikud jõuluvanad, kes koos sõprade ja tuttavate, aga tihtilugu võhivõõrastegagi oma abikäe ulatavad ja pühad paljudes kodudes rõõmsamaks muudavad.

Laste jõuluunistuste täitumisele on pühendunud Vändrast pärit Reelika Tiismaa, kelle eestvedamisel jõuab jõuluvana rohkem kui 30 Põhja-Pärnumaa vallas elava lapseni.

Tiismaa sõnade kohaselt on ta juba aastaid panustanud mõne organisatsiooni algatusse, et jõulude ajal ei peaks ükski laps jääma nukralt kingita.

“Eelmisel aastal sain pisikese tütrekese emaks ja pärast seda muutus see teema mulle eriti hingelähedaseks. Lapsed on meie elus kõige tähtsamad ja kes siis ei sooviks näha väikese inimese silmis seda siirast rõõmu, kui jõulude ajal jõuab temani midagi, millest ta on unistanud,” seletas praegu pealinnas elav Tiismaa. “Paraku on meie seas väga palju peresid, kellel ühel või teisel põhjusel pole võimalik nende väikeste silmaterade salasoove täita. Kuna aga jõulud on imede aeg, siis kuidagi peab ometi iga laps selle kauaoodatud kingi kuuse alt leidma.”

Kui varem on Tiismaa osalenud kellegi teise algatatud heategevuslikus ettevõtmises, otsustas ta tänavu jõulukinkide kogumise ise ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles