Galerii Tüdrukute hokipäeva vastu valitses nii elav huvi, et varustust tuli hankida kogu riigist

Copy

Täna kogunesid nii päris noored kui juba täiskasvanud naised lumesajus Pärnu Lastestaadioni liuväljakule, panid selga jäähoki täisvarustuse – kaitsmed, kiivri, särgid, uisud – ja haarasid kätte hokikepi, et võtta osa tüdrukute hokipäevast.

Tegevust asus juhendama hokiklubi Pärnu Piraadid treener Rivo Rehe. Alustuseks õpetas ta küll, kuidas uisutada, kuid selgus, et enamik kohaletulnutest, isegi pisemad, juba oskasid uisutada.

Sellegipoolest tehti mitu uisutamisharjutust, enne kui litrid käiku läksid. Tüdrukud õppisid nii litrit hoidma, söötma kui viskama. Kui kõik harjutused läbi tehtud ja osavõtjatel asi enam-vähem selge, jagati osalejad särgi värvi järgi kahte leeri: sinised ja valged ja pandi omavahel võistlema. Et huvilisi oli arvukalt, jaotati nad omakorda vahetustesse: iga sats sai paar minutit mängida, enne kui järgmine peale tuli.

Järgnenud hokivõistlus kujunes tasavägiseks, nägi nii osavaid sööte, vaheltlõikeid kui väravaid ja läbi õhu lendas nii litreid kui tüdrukuid. Tõsi, mängijaid kukkus rohkem suures tuhinas sooritatud ebaõnnestunud manöövrite tõttu kui kokkupõrgete tagajärjel. Sellegipoolest püsis enamik jalul ja võistlus lõppes 3:2 valgete kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles