Graafik ⟩ Nakatumisnäit on punases Pärnumaalgi

Karl Hütt
, reporter
Copy
Koroonaviiruse levik on kõige kõrgemal ehk punasel tasemel.
Koroonaviiruse levik on kõige kõrgemal ehk punasel tasemel. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Koroonaviiruse deltatüvest kolm korda nakkavama omikrontüve leviku tõttu on seitsme päeva keskmine nakatumisnäitaja Eestis tõusnud üle 1000, mis tähendab, et koroonaviiruse levik on kõrgeimal ehk punasel tasemel. Eestis nakatub seitsme päeva keskmisena 1076 inimest, Pärnumaal 1072. 

Peaminister Kaja Kallas märkis valitsuse pressikonverentsil COVID-19 olukorra kohta, et lähiajal on oodata seoses omikrontüve levikuga nakatumise järsku tõusu. “Nagu teisi riike tabab ilmselt ka meid varsti omikroni hiidlaine ja peame arvestama, et nakatumisnumbrid lähevad väga suureks,” rääkis ta.

Kallase sõnutsi on Eestis jätkuvalt probleem vaktsineerimata inimeste suur hulk. “Vaja on teha nii esimesi kui tõhustusdoose,” nentis ta.

​Möödunud ööpäeval tehti Pärnumaal 472 koroonaviiruse testi ja tuvastati 56 nakatunut, positiivsete testitulemuste protsent oli 12.

Tänahommikuse seisuga oli Pärnu haiglas 22 COVID-19-patsienti, neist noorim 28- ja vanim 95aastane. Ravialustest neli on vaktsineeritud ja 18 vaktsineerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles