Sajad lapsed lustisid vastlapäeval Vallikäärus

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikäärus toimunud vastlapäeval osalesid peamiselt Pärnumaa põhikoolide õpilased.
Esimesel pildil täidavad hernesupiga kõhtu Jõõpre põhikooli esimese klassi lapsed.
Kolmandal peavad vihast hokilahingut Ülejõe ja Koidula gümnaasiumi õpilased. Lisaks selgus õhtuks fantaasiarikkaim kelk ja loomulikult lasti Vallikääru vallilt lõputult liugu.
Vallikäärus toimunud vastlapäeval osalesid peamiselt Pärnumaa põhikoolide õpilased. Esimesel pildil täidavad hernesupiga kõhtu Jõõpre põhikooli esimese klassi lapsed. Kolmandal peavad vihast hokilahingut Ülejõe ja Koidula gümnaasiumi õpilased. Lisaks selgus õhtuks fantaasiarikkaim kelk ja loomulikult lasti Vallikääru vallilt lõputult liugu. Foto: Ants Liigus

Eilsel vastlapäeval võttis mitusada last Pärnu Vallikäärus korraldatud talispordipäeval “Talvevõlud” üksteiselt mõõtu jäähokis, kelgutamises ja fantaasiakelkude valmistamises.

Jääfestivali raames toimunud meeleolukale spordipäevale oli korraldajate teatel registreerunud paarsada last Pärnu linna ja sadakond maakonna koolidest.

Nii nägi eile enne keskpäeva südalinnas Vallikääru suundumas mitmekümnepealisi lasteseltskondi, kes olid varustatud kelkude ja hokikeppidega.

Kümme kooli mängis hokit

Sportlik vastlapäev algas Vallikääru valatud liuväljal vihaste hokimatšidega. Üheksale linnakoolile pakkus play-off-süsteemis turniiril ainsa maakonna koolina konkurentsi Surju põhikool.

Jääfestivali peakorraldaja Piret Hallik-Sassi andmeil oli suurima esindusega kohal aga hoopis Jõõpre põhikool. Rääkimata sellest, et väljas olid kõik linnakoolidki.

Veidi hiljem algas Vallikääru nõlval kelgutamisvõistlus ja võitjaks kuulutati lõpuks pikima liu teinu. Liulaskmine oli laste seas äärmiselt populaarne ja kiiresti tekkis vallile kelgutada soovijatest järjekord.

“Vastlad on ju liulaskmise aeg ja tuleb anda selleks lastele võimalus,” märkis Hallik-Sass, kes nõlvalt laste kelkudele hoogu juurde andis.

Oma vastlaliu tegid teiste seas jääfestivali korraldavad naised, kel õnnestus sõita jalust maha Pärnu Postimehe fotograaf.

Pärastlõunal toimus Vallikäärus koolidevaheline kombineeritud teatevõistlus, milles läks tarvis nii suuski, kelke kui hokikeppi.

Õhtupoolikul selgus jääfestivali fantaasiakelkude võistluse võitja.

Hallik-Sassi teatel osales konkursil neli kelku. Kuigi seda ei ole tema hinnangul ülemäära palju, piisab neljast ometi, et loodetavasti pikale traditsioonile algus panna.

Võistlusele saatis oma draakoniaasta kelgu Jõõpre põhikool. Helen Pill ja Emilie Kirsi Jõõprest läkitasid Pärnu kelgu Rebane Emmi – Hunt Helen.

Samuti olid esindatud Mattias Lilleste kelguga Vaesemehe Pubi ja Harlis All Tootsi põhikoolist, kes suusale ehitas mootorsõiduki Petik 1, millega juba juhtus luumurruga lõppenud õnnetus.

Kelk murdis rangluu

“Idee tuli teha mootorsõiduk, kui ratta kahvel jäi üle,” avaldas noormees jääfestivali Facebooki lehel. “Võtsime vanemat sorti pika suusa ja panime sinna peale ratta kahvli. Esimesel sõidul selgus, et suusk on liiga libe, et seal jalga peal hoida, seega panime suusale jalamatist riba. Kuid esimesel katse sõidul juhtus väike õnnetus: murdsin rangluu.”

Vastlapäevalistele halastas mõneks ajaks ilmataatki. Kui hommikul puhus Pärnus tugev tuul ja tuiskas, siis keskpäeva paiku taltus ilm märgatavalt, lubades lastel vastlamõnudest viimast võtta, kuni pärastlõunal lumesadu taas võimust võttis. Selle vastu aitas aga hernesupp, mida Vallikäärus lastele pakuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles