Surjus jätkus emakeelepäeva luuletraditsioon

Pärnu Postimees
Copy
Noorema vanuserühma parimad koos Heiki Vilepiga.
Noorema vanuserühma parimad koos Heiki Vilepiga. Foto: Taavi Pukk

Viimasel kahel aastal koroonapandeemiast tingitud piirangute tõttu korraldamata jäänud Ilmi Kolla nimeline luulevõistlus sai tänavu jätku. 18. märtsil võtsid etlemises mõõtu Surju põhikooli ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased. Žüriis aitas parimaid välja selgitada armastatud lastekirjanik Heiki Vilep. 

“Mul on siiralt hea meel näha ja kuulda, kui pühendunult lapsed kaunist emakeelset luulet esitavad. Sellised võistlused tutvustavad suurepäraselt lastele meie kirjandust ning süstivad nendesse esinemisjulgust. Tore on kogeda, kuidas emakeelepäeva tähistamine on kindlalt au sees ja Surjus kohe eriliselt pidulik sündmus,” ütles Vilep. 

Luulevõistlusel osalejad koos kirjanik Heiki Vilepi ja Surju põhikooli eesti keele õpetaja Riina Olloga.
Luulevõistlusel osalejad koos kirjanik Heiki Vilepi ja Surju põhikooli eesti keele õpetaja Riina Olloga. Foto: Taavi Pukk

Noorema vanuserühma esikoha pälvis Surju põhikooli 2. klassi õpilane Remi Rubin, kes esitas Heiki Vilepi luuletuse “Keldrikoll”. Teine ja kolmaski koht jäid Surju, vastavalt 4. klassi õpilased Anna-Grete Isand ja Roger Pärn. 

Vanema earühma parimaks osutus 9. klassi õpilane Maarit Juhkamsoo Kilingi Nõmmest, kes esitas Ilmi Kolla luuletuse “Öine valu”. Teise koha pälvis Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 5. klassi õpilane Margot Klettenberg. Kolmas preemia läks Triinu Ojastele Surju põhikooli 6. klassist. 

Vanema vanuserühma parimad kirjanik Heiki Vilepiga.
Vanema vanuserühma parimad kirjanik Heiki Vilepiga. Foto: Taavi Pukk

Publiku lemmiku tiitli sai Surju põhikooli 7. klassi õpilane Robin Mittenbritt. 

Traditsiooniline konkurss toimub igal aastal märtsis emakeelepäeva tähistamiseks ning Kolla ja teiste Eesti luuletajate loomingu väärtustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles