Otsitakse keelekümblust pakkuvaid peresid

Pärnu Postimees
Copy
Osa “Keeltesuminast” osavõtjaid eelmisel aastal Teispere talus.
Osa “Keeltesuminast” osavõtjaid eelmisel aastal Teispere talus. Foto: Erakogu

Pärnus otsitakse suveks peresid, kes kümneks päevaks oleksid valmis enda juurde võtma eesti keelest erineva emakeelega noori, et pakkuda neile keelekümblust. Pereõppe soovi on avaldanud hiljuti Ukrainast Eestisse tulnud nooredki. 

Ettevõtmisega oodatakse liituma Pärnu linna ja maakonna suhtlemisalteid eesti emakeelega peresid, kus kasvab vähemalt üks koolilaps. 

Pereõppe vahetus kestab kümne päeva, mille jooksul seitsme- kuni 19aastased eesti keelest erineva emakeelega noored saavad  praktiseerida eesti keelt ja tutvuda siinset kultuuriga.  

Projekti vedaja MTÜ Meelte Kindluse juhatuse liikme Gregor Mataloja sõnutsi on keeleõppijatele mõeldud kohad kiiresti täitunud ja nüüd otsitakse koostöös Pärnu linnavalitsuse haridusosakonnaga peresid, kes peamiselt Ida-Virumaal ja Tallinnas elavaid noori vastu võtaksid. 

Eestikeelse pereõppe vastu on huvi tundnud Ukraina lapsedki.
Eestikeelse pereõppe vastu on huvi tundnud Ukraina lapsedki. Foto: Repro

Läinud suvel tõi pereõppe projekt “Keeltesumin Pärnumaal” Pärnumaale eesti keelt õppima 36 Ida-Viru noort, tänavu on plaanis võõrustada 40 noort. 

Mataloja rõõmustas, et mullu osalenud peredest tervelt kümmekond on andnud teada soovist tänavu suvelgi kaasa lüüa. Paljud Pärnumaa noored leidsid siis keeleõppijate seast endale  sõbrad ja sel suvel saavad noored projekti raames Pärnumaal uuesti kokku. 

Kulud, mis vastuvõtval perel seoses pereõppega tekivad, katab projekti rahastaja.

Pereõppe kohta leiab rohkem infot Keeltesumina kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles