Kaks siinset haridustemplit kandideerib aasta kooli tiitlile

Pärnu Postimees
Copy
Metsküla algkool kandideerib üheksa konkurendi kõrval tänavuse aasta kooli tiitlile.
Metsküla algkool kandideerib üheksa konkurendi kõrval tänavuse aasta kooli tiitlile. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kaks Pärnumaa kooli kandideerib kaks nädalat kestval rahvahääletusel aasta kooli tiitlile.

Žürii otsusega pääsesid siit kandist finaali Pärnu Ülejõe põhikool ja Lääneranna vallas asuv Metsküla algkool. Aasta kooli tiitlile pretendeerivad veel Iisaku gümnaasium, Jakob Westholmi gümnaasium, Jõhvi gümnaasium, Jüri gümnaasium, Läänemaa ühisgümnaasium, Püha Johannese kool, Tallinna Laagna gümnaasium ja Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium.

Haridus- ja noorteameti ning haridus- ja teadusministeeriumi eestvedamisel viiendat korda toimunud konkursil osales kõikjalt Eestist kokku 31 üldhariduskooli. Nende seast valis konkursi žürii välja kümme finalisti. Tänavusel konkursil olid hindamisel märksõnadeks koostööd soodustav ja loovust arendav õpikeskkond ning üksteisest hoolimine.

“Katsusin iga kooli puhul panna ennast õpilase olukorda ja mõelda, millises koolis oleks mul tore õppida ning kuhu ma läheksin iga päev suure rõõmuga. Õnneks oli neid kadestusväärseid koole rohkelt. Õpilased veedavad koolimajas väga suure osa oma nädalast. Kõige kõrgemalt ma hindasingi neid koole, kus oli õpilastele pakutud palju vaba aja veetmise ja arenguvõimalusi ning usaldusväärset ja toredat keskkonda,” rääkis aasta kooli žürii liige Märten Männiste oma kogemusest.

Žürii valis Pärnu Ülejõe põhikooli tänavuse aasta kooli konkursil kümne finalisti hulka. 
Žürii valis Pärnu Ülejõe põhikooli tänavuse aasta kooli konkursil kümne finalisti hulka. Foto: Urmas Luik

Männiste sõnutsi oli konkursil osalejate seas palju eripalgelisi ja toredaid koole, mis tegi finalistide valimise keeruliseks.

“Mõni kool võlus oma armsalt hubase sisekliimaga, teine aga suurejoonelisusega ja mitme võimalusega. Ja nõndaviisi koole omavahel kõrvutada oli väga-väga raske,” tõdes Männiste ning lisas, et tal õnnestus tutvuda paljude Eesti koolidega, millest väiksematest polnud ta varem isegi teadlik. “Väga tore oli eri koolide toimetusi jälgida ja neile kaasa elada.”

Rahvahääletus kestab 20. maini SIIN.

Võitja väljaselgitamiseks liidetakse kokku rahvahääletuse tulemused ja žürii hinded. Tänavune aasta kool kuulutatakse välja 27. mail ETV otsesaates “Terevisioon”.

Aasta kooli žüriisse kuuluvad Katre Roomets õpilasesinduste liidust, Anu Vau haridus- ja teadusministeeriumist, Kristi Päeva haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERRi noortesaatest “Nova” ning muusik Märten Männiste.

Eelmisel aastal pälvis aasta kooli tiitli Uulu põhikool, 2020. aastal oli tiitli omanikuks Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning kõige esimene aasta kool oli Tallinna 32. keskkool.

Aasta kool on osa haridus- ja teadusministeeriumi välja kuulutatud aasta õpetaja konkursist. Aasta kooli valimist toetab Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles