Kaks kodumaakonna liiklusohtlikku kohta jääb tänavu ümber ehitamata

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Uulu kalmistu ristmik jääb tänavu ümber ehitamata.
Uulu kalmistu ristmik jääb tänavu ümber ehitamata. Foto: Ants Liigus

Transpordiamet lükkab ehitushinna tõusu ja ehitusmaterjalide tarneraskuste tõttu edasi ligemale 50 selleks aastaks kavandatud teeobjekti ehituse ning kompenseerib selle arvelt ehitusettevõtjatele hinnatõusu.

Taristuehitajatega peetud läbirääkimistel otsustati, et transpordiamet katab teedeehituses tõendatud hinnatõusu korral kulude kasvu kuni 4,6 protsendi ulatuses, bituumeni hinnatõus kompenseeritakse täies mahus. Hinnanguliselt teeb see kokku 24 miljonit eurot hüvitist.

Märkimisväärse lisakulu tõttu lükkub pea 50 tänavuseks aastaks kavandatud tee-ehitusobjekti alustamine edasi. “See puudutab kõiki maakondi ning objektide hulgas on nii taastusremonti, uute teelõikude rajamist kui ka ristmike ümberehitust,” rääkis transpordiameti peadirektor Kaido Padar. "Kui tavapäraselt ehitame aastas ligikaudu 2000 kilomeetrit teid, siis tänavu teeme 1700.”

Pärnumaal jääb sel aastal ümber ehitamata kaks liiklusohtlikku kohta: Uulu kalmistu ristmik ja Pärnu–Lihula maantee teeületuskoht 5,1 kilomeetril. 

Planeeritud teekatte remont Rannametsa–Ikla tee 13.–17. kilomeetril Kablis ja Kadaka silla taastusremont Krundikülas lükkuvad niisamuti tulevikku.

“Kindlasti on oluline, et me ei jäta neid kavandatud objekte tegemata, vaid lükkame need edasi,“ selgitas Padar. “Samuti jätkame kavandatud mahus projekteerimistegevust, et majandusolukorra paranemisel oleksid meil projektid juba valmis ja saaksime ehitustega kiirelt edasi minna.”

Kõigi juba töös olevate suuremate ehitusobjektidega on kavas tänavu edasi minna. Uutest suurematest hangetest avatakse sel aastal vaid Pärnu‒Uulu 2+2 teelõigu ehituse hange, mille eeldatav maksumus on 38,4 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Projekti rahastab Euroopa ühtekuuluvusfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles