Linn otsustas liikluskaose ohjamiseks kahe silla vahel sisse seada piiranguala (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Veeliiklus Pärnu jõel on aasta-aastalt üha tihedamaks muutunud. Selle ohjamiseks kehtestab Pärnu linnavalitsus Kesklinna ja Papiniidu silla vahelisel alal rea piiranguid.
Veeliiklus Pärnu jõel on aasta-aastalt üha tihedamaks muutunud. Selle ohjamiseks kehtestab Pärnu linnavalitsus Kesklinna ja Papiniidu silla vahelisel alal rea piiranguid. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Viimastel aastatel Pärnu jõel tihenenud veesõidukite liiklus, mis on omajagu poleemikatki tekitanud, saab sel suvel uued reeglid: Pärnu linnavalitsus kehtestas eile Kesklinna ja Papiniidu silla vahelisel alal eripiirkonna.

Diskussioonile Pärnu jõel üha sageneva liikluse ohjeldamisvajaduse kohta andis suure tõuke 2018. aastal sõudmisvõistluse ajal juhtunud intsident, kui võistlusrajal olnud noormehe ja lõbusõitu tegeva laeva vahelisest kokkupõrkest jäi puudu ülinapilt.

Pärast seda ohtlikku vahejuhtumit otsustas sõudeliit kõik Pärnusse kavandatud võistlused mujale kolida ja Pärnu linnavalitsus tegi toonasele veeteede ametile ettepaneku kehtestada jõe sõudeakvatooriumil eripiirkond.

Pärast paar aastat kestnud arutelusid saab plaan sel suvel teoks.

“Eripiirkonda pole varem saanud kehtestada huvigruppide lahkarvamuste tõttu,” märkis linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Praegu pole Pärnu jõel selg ees liikuvatel sõudjatel võrreldes teiste liiklejatega mingeid eeliseid, juriidiliselt on kõik veeliiklejad võrdsed. 1. juunist olukord muutub: uue korraga jäetakse sõudestaadion selle spordialaga tegelejatele ja muu liiklus suunatakse jõe vasakkaldapoolsesse ossa.

Eripiirkond asub Pärnu jõe Rääma-poolsel küljel, ulatudes Rääma sõudeklubist peaaegu Papiniidu sillani. Ala on umbes kahe kilomeetri pikkune ja selle laius on kolm sõidurada. Ülejäänud veeliiklejatele on ette nähtud jõe kesklinnapoolne üldkasutatav vaba ala, mille laius on kitsamates kohtades 43 ja 48 meetrit ehk võrreldav jõe laiusega Reiu silla juures.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles