Mais ruulisid Pärnumaal siseturistid, välismaalasi käib tunduvalt vähem kui kriisieelsel ajal

Pärnu Postimees
Copy
Statistikaameti andmete järgi kasvas välisturistide arv mais jõudsalt, kuid kriisieelsele 2019. aasta tasemele jääb see siiski ligemale poole võrra alla. Foto on illustreeriv.
Statistikaameti andmete järgi kasvas välisturistide arv mais jõudsalt, kuid kriisieelsele 2019. aasta tasemele jääb see siiski ligemale poole võrra alla. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Siseturistide arv jõudis mais Pärnumaal koroonaeelse aja tasemele, välisturiste käis siin kandis aga kriisieelse ajaga võrreldes märgatavalt vähem.

Statistikaameti andmetel peatus mais Pärnumaa majutusettevõtetes veidi üle 58 000 turisti. Eestlasi oli siinsetes majutusasutustes peatujate hulgas 34 436 ja välismaalasi 23 830. Enim välisturiste oli mais Soomest (4940) ja Lätist (4189) ja suurusjärgu jagu vähem Rootsist (473).

Võrreldes kahe eelmise aastaga on hotellides peatunud välismaalaste ja eestlaste arv jõudsalt kasvanud. Kriisieelse ajaga kõrvutatuna on välisturistide arv siiski ligemale poole võrra väiksem, aga majutusasutustes peatunud eestlaste arv on koroonaeelse ajaga võrreldes jõudsalt kasvanud: kui 2019. aasta mais peatus Pärnumaa majutusasutustes ligemale 40 000 välituristi ehk 40 protsenti rohkem kui tänavu, siis eestlastest turistide arv oli üle-eelmisel kuul 77 protsendi võrra kõrgem kui kolm aastat tagasi, mil siinsetes majutusasutustes peatus 26 856 turisti.

Mais pakkus Pärnumaal külastajatele teenust 197 majutuskohta. Tubade täitumus oli Pärnu linnas 50 protsenti, maakonnas 39 protsenti. Hotellitoa keskmine maksumus oli linnas 37 eurot ja maakonnas 36 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles