Sähkulaenutaja alandas tõukerataste piirkiirust

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Bolti elektritõukerattad. Kuna inimesed ei taha elektritõukse viisakalt parkida, on Põhjala riigid neile karmimad reeglid välja mõelnud.
Bolti elektritõukerattad. Kuna inimesed ei taha elektritõukse viisakalt parkida, on Põhjala riigid neile karmimad reeglid välja mõelnud. Foto: Urmas Luik

Elektritõukerattaid rentiv Bolt andis täna teada, et alandab reede ja laupäeva õhtuti tõukerataste piirkiirust 17 kilomeetrini tunnis. Eesmärk on ära hoida õnnetusi ja tagada kõigi liiklejate ohutus. Muudatus puudutab teiste linnade seas ka Pärnus roheliste sähkude laenutajaid.

Bolti tõukerataste Baltikumi juht Eimantas Balta märkis, et kiirus on turvalise liiklemise üks põhielemente. “Eri teadusuuringud ütlevad üheselt, et sõiduki liikumiskiirus määrab suures joones ära, kas liiklusõnnetus toimub ja kui rasked on selle tagajärjed,” selgitas Balta. Ta täpsustas, et õhtustel aegadel on eraldi faktoriks halb nähtavus.

“Juht ei pruugi õigel ajal märgata teede olukorda või teisi kaasliiklejaid, mistõttu oleme otsustanud oma sähkude kiirust reede ja laupäeva õhtuti tunduvalt alandada,” sedastas Balta.

Muudel aegadel on Bolti tõukerataste maksimaalne võimalik sõidukiirus 25 kilomeetrit tunnis, erandiks on Jõhvi ja Kohtla-Järve, kus suurim kiirus on 20 kilomeetrit tunnis.

Juht ei pruugi õigel ajal märgata teede olukorda või teisi kaasliiklejaid, mistõttu oleme otsustanud oma sähkude kiirust reede ja laupäeva õhtuti tunduvalt alandada.

Eimantas Balta, Bolti tõukerataste Baltikumi juht

Balta sõnutsi edendab ettevõte aktiivselt tõukerataste korrektset parkimiskultuurigi. Selleks on laiendatud neid alasid, kuhu tõukerattaid parkida ei tohi. “Näiteks ohutussaarte ja keerulisemate ülekäiguradade läheduses ja kitsastel tänavatel,” avaldas ta.

Bolt katsetab uut tehnoloogilist lahendust, mis teeb kindlaks valesti pargitud tõukerattad. Kui tehisintellekt tuvastab valesti parkimise, saadab see kasutajatele märkuse ja juhised korrektse parkimise kohta.

Peale suvepealinna tuleb uute kiiruspiirangutega arvestada Tallinnas, Tartus, Haapsalus, Kohtla-Järvel, Narvas, Jõhvis, Rakveres, Viljandis, Võrus ja Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles