Kommentaar: Pealekaebaja on lihtne olla

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Roosaar.
Teet Roosaar. Foto: Urmas Luik

Pärast seda kui Pärnu Postimees kirjutas Vello Järvesalu vahistamisest, helistas mulle üks opositsioonipoliitikutest. Kas me ei tahaks kirjutada, kuidas ühe munitsipaalettevõtte juhataja koju väljakäigupaberit viib? Inimese nime, kes seda nägi, ta ei ütle ega ole nõus sellegagi, et lehes talle viidates vargusest räägitakse.


Ma ei hakanud väljakäigupaberi kadumist uurima. Pärast seda hakati mind Pärnu Postimehe veebikommentaarides sopaga üle valama ja tehakse seda tänaseni.



Poliitikud on huvitatud ajakirjandusest, mis teemadesse ei süüviks ja käsitleks inimesi sildistatult. Piisab mõne erakonna liikmepiletist, et süüdi olla.



Mart Viisitamme kaitseks sõna võtnud Maalehe peatoimetaja Sulev Valner rõhutas, et see, kas Viisitamm on olnud Pärnule hea linnapea või mitte, on hoopis teine teema. Samuti on seda tema parteiline kuuluvus ja muud veidrused. "Eestis peab kehtima süütuse presumptsioon, isegi Viisitamme suhtes," ütles ta.



Niiviisi arvata pole lihtne. Kui Viisitamm kohtus süüdi peaks mõistetama, on peldikupaberist rääkinud poliitik üks esimesi, kes süüdistab ajakirjanikku ebaobjektiivsuses. Aga niipalju kodanikujulgust tal pole, et enne kohtuotsust oma nime all lehes süüdistusi loopida.



Praegu on head ajad pealekaebajatel, nad ei vastuta millegi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles