Punane kukk pääses mitmel pool valla

Karl Hütt
, reporter
Copy
Päästjatel tuli nädalavahetusel sõita mitmele väljakutsele.
Päästjatel tuli nädalavahetusel sõita mitmele väljakutsele. Foto: Mailiis Ollino

Päästjatele kujunes möödunud nädalalõpp tihedaks, sest väljakutseid tuli nii liiklusõnnetustele kui põlengutele. Punane kukk pääses valla konist ja keevitamisest.

Reedel kella poole viie ajal õhtul tuli väljakutse Lääneranna valda Piha külla, kus oli süttinud kulu. Kui päästjad kohale jõudsid,  põles umbes 2500 ruutmeetrit kuiva heina, mis veejoaga kustutati. Põleng tekkis aia keevitamisel lendunud sädemetest. Lihulas Metsa tänaval kustutasid päästjad suure, umbes neljameetrise läbimõõduga lõkke, kuna see oli metsatukale väga lähedal ja inimestel ei olnud tule juures esmaseid kustutusvahendeid.. 

Laupäeva pärastlõunal teatati kulupõlengust Häädemeeste vallas Penu külas. Põles umbes 200 ruutmeetrit teeäärt, mille päästjad kustutasid kululuudadega. Tõenäoliselt sai põleng alguse autoaknast visatud suitsukonist.

Pühapäeval helistati häirekeskusesse, et Tori vallas Sindi linnas Kanarbiku tänaval põletatakse tünnis midagi, mis tekitab tugevat tossu ja haisu. Kui päästjad kohale saabusid, põletas inimene lõkkes oksi, kuid sinna oli sattunud ka plastmasstükke. Päästjad palusid lõkke kustutada ja andsid elanikule tuleohutusnõu. 

Tuleoht Eestis.
Tuleoht Eestis. Foto: Keskonnaagentuur

Keskkonnaagentuuri info kohaselt valitseb Pärnumaa metsades praegu keskmine tuleoht. Kolmapäevast on oodata ohu vähenemist, sest mitmel pool hakkab sadama vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles