Vabadussõja ausamba ümbruse ehitusprojekt ootab siiani kaustas

Copy
Projekt, ehitusluba ja kooskõlastused on olemas, aga kui töödega ei alustata, lõpeb ehitusloa tähtaeg ja missioonitundega tellijal tuleb otsast alata.
Projekt, ehitusluba ja kooskõlastused on olemas, aga kui töödega ei alustata, lõpeb ehitusloa tähtaeg ja missioonitundega tellijal tuleb otsast alata. Foto: Urmas Luik

Pärnu võimuliidu lepingus on punkt, mis toetub viis aastat tagasi pidulikult allkirjastatud hea tahte lepingule, kuid isegi Eesti Vabariigi sünnilinnas jõuab tiitliväärne tegevus paberil sõnastatule visalt järele.

Mäluvärskenduseks meenutame, et esmaspäev, 21. august 2017 läks Pärnus ajalukku kui siinse vabadussõjas langenute mälestussamba ja matmispaiga aastatel 2017–2020 korrastamise hea tahte lepingu allakirjutamise päev.

Üks kuuest käe alla panijast oli Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. Pärnu maavanem Kalev Kaljuste on koos maavalitsusega poliitika kõrgmängude malelaualt minema pühitud, kuid temagi jõudis ametiajal ametlikult kinnitada, et osaleb koostöös, mille eesmärk on maakonna tähtsaima, vabadussõja sangarite puhke- ja mälestuspaiga korrastamine Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli tähisena. Hea tahte leppe lisas on üksikasjalik tööde loetelu aastate viisi ja neid pidi kroonima raamat vabadussõjas langenud kodukaitsjate mälestussambast ja kalmistust Pärnus. Ideeks on see jäänudki.

Tagasi üles