Tuhanded majapidamised on elektrita (3)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Tuhanded pered jäid elektrita.
Tuhanded pered jäid elektrita. Foto: Sander Ilvest

Öine tihe lörtsi- ja vihmasadu viis elektri mitmelt poolt Pärnumaalt. Kui poole kümne ajal oli elektrita üle 7240 kliendi, siis kella 15ks olid pool rikkeist kõrvaldatud: vooluta on veel umbes 3600 kodu. 

Suuremad katkestused on Toris ja Saardes ning Põhja-Pärnumaal ja Häädemeestel. Veidi enne kella 10 oli kogu Eestis kokku üle 23 000 majapidamise ilma elektrita.

Katkestuste kaart kell 15.
Katkestuste kaart kell 15. Foto: Elektrilevi

Elektrikatkestuste tõttu on mitu haridusasutust täna kinni. Näiteks Uulus on suletud nii lasteaed kui kool, niisamuti ei võtnud Tori põhikool ja Kilingi-Nõmme gümnaasium täna õpilasi vastu.

Elektrilevi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kristi Reiland avaldas, et hommikul kogunes Elektrilevi kriisikomisjon, kes töötab selle nimel, et inimeste elektrivarustus esimesel võimalusel taastada. Küll tuleb arvestada sellega, et lumesadu kestab, mis tähendab, et järgmise paari tunni jooksul tuleb katkestusi veel juurde. 

Brigaadid tegelevad rikete likvideerimisega juba varahommikust peale ja elektriühendus on taastatud 971 kliendil. Kohe kui ilm võimaldab, alustatakse ülelende ka droonidega, et kiirendada rikete kaardistamist.

“Komplekteerimisel on lisabrigaadid, kes suunduvad juba olemasolevatele appi rikkeid kõrvaldama. Samuti on suurendatud koosseisus tööl meie juhtimiskeskus,” ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Kuna ilm on endiselt heitlik ja lund sajab juurde, on rikete likvideerimine ohutuse seisukohast keeruline. “Varasemate tormirikete likvideerimise kogemusele tuginedes võime öelda, et umbes pool klientidest saab elektri tagasi 12 tunni jooksul. Täpsemad prognoosid saame anda õhtupoole, kui olukord on stabiliseerunud ja lumesadu lõppenud,” kommenteeris Härm.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Ilmaprognoosi kohaselt on täna pilves ilm. Enne lõunat sajab kogu Eestis lund ja lörtsi, kohati tuiskab. Pärastlõunal lõuna poolt alates pilvisus hõreneb ja sadu lakkab kõikjal. Õhu- ja teetemperatuur kõigub päeva jooksul nulli lähedal. Teedel on suur libedaoht.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles