Konikud elasid Soomaal talve hästi üle

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolmetsikud konikud asusid Soomaale elama mullu septembris.
Poolmetsikud konikud asusid Soomaale elama mullu septembris. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Septembri alguses jõudis 23 koniku tõugu hobust Hollandist Soomaale, siis uudistasid loomad ümbrust ega teadnud, et neil tuleb talvel 30kraadise pakasega rinda pista.

Konikute kohalejõudmist oli väga huvitav vaadata, sest neli n-ö haaremgruppi, kuhu kuulus juhttäkk oma märadega, olid autos olnud eraldi ja maastikul asuti kohe piire paika panema. Kaunid loomad asusid karjamaal rohtu näksima, kohalikud loomad neid uudishimulikult seiramas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Täpselt pool aastat hiljem võib konikute omanik Georg Artma tõdeda, et kõik 23 looma on elu ja tervise juures. Tõsi on aga see, et kui esialgu arvati, et poolmetsikud konikud peaksid lisatoiduta hakkama saama, ei julgenud peremees loomadega riskida. Aga loomad oleks niisamagi talve üle elanud, arvab ta nüüd.

Pole välistatud, et Artma toob suvel koos oma Šoti mägiveistega Pärnu randa konikudki. Et nad pakutavale toidule ei reageeri, pole lisasöötmisest tekkivaid muresid karta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles