Volikogu uuendas Pärnu arengukava

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu nelja aasta arengukava tegevuskava näeb muu hulgas ette Supeluse tänava rekonstrueerimise.
Pärnu nelja aasta arengukava tegevuskava näeb muu hulgas ette Supeluse tänava rekonstrueerimise. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu uuendas Pärnu arengukava tegevuskava, eri perioodide investeeringute kavasid ja linna eelarvestrateegiat.

Arengukava tegevuskavas aastani 2027 kajastuvad linna arengu jaoks olulised uued algatused ja investeeringud. Selle lisades “Investeeringute kava 2023–2027” ja “Investeeringute kava 2028–2035” on täpsustatud ja korrigeeritud tegevuste maksumust, täitmise aega ja finantseerimisallikaid. Tegevuskava on aluseks linnaeelarve planeerimisel ning Euroopa Liidu eri fondide ja teiste rahastamisvõimaluste planeerimisel ja taotlemisel.

Tegevuskavasse lisatud olulisemad täpsustused on Pärnu kolmanda silla (Raba ja Laia tänava vaheline sild) ja silla mahasõitudele jäävate välialade väljaehitamine (multimodaalsed parklad silla otstes ja jõeäärne avalik ruum); kesklinna ja ranna piirkonna (turismipiirkonna) ühendamine säästlikke liikumisviise soodustavalt ning sesoonsusest tulenevate mõjude vähendamine (Pühavaimu ja Supeluse tänava rekonstrueerimine, jalgrattatee kavandamine); munitsipaaleluruumide rajamine ja rekonstrueerimine abi vajavatele sihtgruppidele; Raeküla kooli renoveerimine ning Kadri, Kesklinna, Liblika, Päikesejänku, Raeküla ja Ülejõe lasteaia hoonete energiatõhusamaks muutmine.

Perioodi 2023–2027 tegevuskava kogumaksumus on 127,86 miljonit eurot, sellest linna eelarvest 90,46 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles