Pärnu toasooja hind langeb, aga mitte kohe

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu koostootmisjaamas toodab Gren Eesti AS pärnakatele toasooja valdavalt biomassist. Maagaasi osa on üheksa protsenti ja seda tipukoormuste katmiseks.
Pärnu koostootmisjaamas toodab Gren Eesti AS pärnakatele toasooja valdavalt biomassist. Maagaasi osa on üheksa protsenti ja seda tipukoormuste katmiseks. Foto: Urmas Luik

Märtsi lõpus saatis konkurentsiamet seoses kütuste hindade alanemisega kõigile Eesti soojusettevõtjatele märgukirja ja nii mõneski paigas on toasooja hind odavamaks muutunud. Pärnus kaugkütet pakkuv AS Gren Eesti lubab, et Pärnuski hakkab  maksumus langema, ent kindlat tärminit ei söanda veel välja öelda.

Praegu maksavad pärnakad toasooja eest 114 eurot megavatt-tunni eest. Selline taks hakkas kehtima tänavu jaanuarist. Märtsi lõpuni kompenseeris riik kodutarbijale osa kulust: toetust arvestati automaatselt. Ent aprillist alates seda enam ei saa.

Soojusettevõtjal on kohustus langetada sooja hinda, kui tootmiseks kasutatavate kütuste hinnad langevad. Need ongi langenud. Kuid Gren kasutab Pärnus toasooja tootmiseks praegu veel kõrgema hinnaga varutud kütust ja firma on konkurentsiametit sellest teavitanud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles