Pärnu linna vapimärk jõudis sangari rinda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukapten Harald Nugiseks võttis eile kodus vastu Pärnu linna kõrge tunnustuse, vapimärgi, mille andis üle linnavolikogu esimees Vahur Mäe.
Erukapten Harald Nugiseks võttis eile kodus vastu Pärnu linna kõrge tunnustuse, vapimärgi, mille andis üle linnavolikogu esimees Vahur Mäe. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna kõrge tunnustuse, vapimärgi, kinnitas volikogu esimees eile erukapten Harald Nugiseksi rinda, sõjasangari kodus said tähtsündmusest osa linnavolikogu aseesimees Jüri Kask ja Soome eruohvitserid Heikki Hiltula ja Jouko Lahdenpera. Kaunid õied ulatas linnavolikogu nõunik Triin Tõnts autasustatu abikaasale Lainele.

“Meie riigi iseolemise loo peatükkidesse olete andnud oma panuse, tänan teid noortele eeskujuks olemise eest,” rääkis volikogu esimees ja kinnitas vapimärgi number 75 sirgeselgse auväärse mehe vestiesisele.

Kordumatu külaskäigu eel oli Vahur Mäe käinud raamatupoes ja palus juhust kasutades autogrammi Harald Nugiseksi elulooraamatusse.

Harald Nugiseks pälvis Pärnu linna vapimärgi elutöö eest Eesti sõjameeste mälestuste hoidmisel ja noorte kaitsetahte arendamisel. Paraku ei saanud ta tulla autasu vastu võtma vabariigi aastapäeva eel kontserdimajas toimunud Pärnu linna- ja maakonnajuhtide vastuvõtule ning tunnustus koos kingitusega, Pärnu linna mastilipuga, jõudis temani sel reedel.

Pärnu maakonna vapimärgi kavaleriks sai Harald Nugiseks 1994. aastal kui kodumaa vabaduse eest võitlemisel vapruse eest Rüütliristi pälvinu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles