Pärnu Liiva tänava rotisaaga ei taha lõppeda (1)

Annika Auväärt
Copy
Kinnistu omanik peab küll rottidega võitlust, kuid sealse maja elanik jällegi poputab. Seega on nokk kinni, saba lahti olukord.
Kinnistu omanik peab küll rottidega võitlust, kuid sealse maja elanik jällegi poputab. Seega on nokk kinni, saba lahti olukord. Foto: Erakogu

Rotibande elu Liiva tänava eramaja hoovis on muutunud kibedamaks. Krundiomanik Mati Aaste on asunud tegema järjekindlat hävitustööd, kuid olukord on seal keerulisem, kui paistab.

Küllaltki käidava kergliiklustee äärde jääva elamu hoovis Pärnu kesklinnas oli veel märtsis näha rõõmsat ja muretut rotielu. Närilised voorisid sisse-välja nii maja vundamendist kui keset hoovi laiutavatest käikudest. Õunapuu alt sai saiaraasukesigi. 

Nüüd on pilt võrreldes varakevadega, mil naat veel ei vohanud, muutunud. Käigud on kinni aetud. Kõrvalolevale kinnistule, mis kuulub samale omanikule, on ehitatud lapse võrevoodist ja jalgrattast barrikaad. Seda selleks, et takistada majapidamises elaval koeral ligipääs mürgitatud närilisteni.

Omanik peab võitlust nii kuis talle jõukohane. “Rottidele on nüüd järjepidevalt mürki pandud,” avaldas Aaste. Rotid on aga nutikad olevused,  nende mürgitamine ei ole lihtne töö. Ruumides sees nad Aaste sõnutsi mürki ei söö. Ainus võimalus on panna mürk käikudesse.

Võitlus puuküürnikega on keerulisem, kui silmale paistab. Aaste ise sealses päevinäinud majas ei ela, küll aga elab seal tema sugulane, kelle suhtumine rottidesse on pehmelt öeldes leebem. Seega valitseb olukord, kus üks mürgitab, teine poputab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles