Pärnu keskrannas peaks vältima vee allaneelamist

Pärnu Postimees
Copy
Rannavalve heiskab Pärnu keskrannas rohelise lipu asemel kollase lipu, mis tähendab, et suplejatel tasub ettevaatlik olla.
Rannavalve heiskab Pärnu keskrannas rohelise lipu asemel kollase lipu, mis tähendab, et suplejatel tasub ettevaatlik olla. Foto: Kristjan Teedema

Pärnu keskrannast 19. juunil võetud suplusvee proovid näitasid, et soole enterokokke oli vees lubatust veidi enam.

Soole enterokokkide norm on 100 pesa moodustavat ühikut sajas milliliitris vees. Esmaspäeval võetud proovides oli neid Hedoni juures 110 ja Kuuse tänava pikenduse juures 150. Kolibaktereid oli suplusvees normist tunduvalt vähem: kontrollväärtus on 1000, 19. juuni proovides oli neid 240 ja 48.

Terviseamet on selgitanud, et soole enterokokid ja kolibakterid on tavalised ja levinud bakterid, kes elavad inimeste ja teiste soojavereliste loomade soolestikus. Nende hulgas võib aga olla mikroorganisme, mis võivad põhjustada näiteks seedetrakti haigusi.

Olenevalt ületamise suurusest suureneb oht nakatuda “halbade” bakteritega. Kuna bakterid võivad põhjustada seedetrakti haigusi (need ei põhjusta nahaärritust), peaks vältima vee allaneelamist. Kindlasti peaks vältima suplemist, kui esineb lahtisi haavu. Ettevaatlik tasuks olla eelkõige lastel, vanemaealistel ja nõrga immuunsüsteemiga inimestel.

Rannavalve heiskab Pärnu keskrannas rohelise lipu asemel kollase lipu, mis tähendab, et suplejatel tasub ettevaatlik olla. Esmaspäeval võetakse keskranna suplusveest kordusproovid.

Raeküla, Mai ja Vana-Pärnu ranna suplusvesi vastas normidele, proovide tulemused olid kontrollväärtustest tunduvalt madalamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles