Tori vallas algab ökodukti ja viadukti ehitus

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Praegu käivad ökodukti ehitusel veel pinnase koristustööd.
Praegu käivad ökodukti ehitusel veel pinnase koristustööd. Foto: Jüri Looring

Pärnu linnas algasid Rail Balticu kiirraudteega seotud ehitustööd tänavu kevadel ja nüüd lisandub Tori vallas veel kaks objekti.

Kivisilla viadukt viib kohaliku Kivisilla tee üle rööbaste. Viadukt ehitatakse vaivundamendile ja selle pikkus hakkab olema 53,6 ja laius 10,2–10,7 meetrit.

Lepplaane ökodukti põhieesmärk on tagada metsloomade läbipääs üle kavandatava Rail Balticu uue raudtee. Kavandatav Rail Balticu trass läbib praegu metsa keskpunkti ja uue raudteetammi kõrgus pole metsloomadele ületamiseks soodus (keskmine tammi kõrgus piirkonnas on 2,92 meetrit), mistõttu on oluline tagada loomade liikumisvõimalus üle uue planeeritud raudtee. Ulukitest elab seal kandis kõige rohkem põtru, kuid on karusid ja ilveseidki. Ökodukti pikkuseks tuleb 94,6 ja laiuseks 14,5 meetrit.

Lepplaane ökodukt ja Kivisilla viadukt.
Lepplaane ökodukt ja Kivisilla viadukt. Foto: Rail Baltic Estonia

Nii öko- kui viadukti ehitab TREF Nord ja need lähevad kokku maksma ligemale üheksa miljonit eurot ning valmivad tuleva aasta oktoobri lõpuks.

Ehitustööde alguseks on plaanitud käesoleva aasta juunikuu. Esimeste töödena on plaanis alustada raadamisjääkide koristuse, ehitusobjekti juurdepääsutee rajamise ja muude ettevalmistustöödega. Rajatiste ehitustöid (betoonitööd) ja pinnase täitetöid alustatakse suve teises pooles. Ehitustööd lõpevad tuleva aasta 31. oktoobril.

Kivisilla viadukti rajamiseks on vaja Kivisilla tee sulgeda Urge–Kuiaru kõrvalmaantee ja Kõigutse–Oti tee vahelises lõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles