Suur lõukoer pääseb ikka ja jälle aiast välja ning hoiab vana meest hirmu all (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kaimo Kambla demonstreerib, kuidas ta oma väikse koera suure lambakoera eest teisele poole Lähkma jõe silla piiret peitis. Foto tegemise ajal ei tee kääbusterjer Naki piuksugi, aga kõrvalasuva maja aiast kostab kõvahäälset närvilist Kaukaasia lambakoera haukumist.
Kaimo Kambla demonstreerib, kuidas ta oma väikse koera suure lambakoera eest teisele poole Lähkma jõe silla piiret peitis. Foto tegemise ajal ei tee kääbusterjer Naki piuksugi, aga kõrvalasuva maja aiast kostab kõvahäälset närvilist Kaukaasia lambakoera haukumist. Foto: Jüri Looring

Jaamaküla elanik on mitu korda tundnud kabuhirmu jooksus olnud suure Kaukaasia lambakoera ees, kes, hambad irevil, tema väikest koera piirab. Suure koera omanik leiab, et tema hoolealune ei ründa, vaid jookseb neist lihtsalt mööda. Seadusandlus jooksus koera pärast loomapidajat karistada ei luba, sanktsioonid järgnevad alles siis, kui kellelegi on hambad sisse löödud.

“Jumal küll, silme all tapab mu koera ära see elukas ja midagi teha ei saa,” meenutab 69aastane Jaamakülas elav Kaimo Kambla tänavu 17. juunil juhtunud suure Kaukaasia lambakoera rünnakut. Kambla ja tema kaheksa-aastane kääbusterjer Naki pääsesid tänu mööda sõitnud autole, kes mõlemad peale võttis ja koju viis.

Rünnak toimus maanteel, mis viib Jaamakülast Surju ja Kambla oli parasjagu koos koeraga poest tagasiteel. Kambla jutu järgi oli tavalisest hundikoerast kaks korda suurema ja oma 70 kilo kaaluva Kaukaasia koera siht tema väike koer. Kambla võttis Naki sülle ja pööras selja, aga lambakoer hakkas, hambad irevil, ümber tema tiirutama, et väike koer kätte saada. “Põlvega lõin talle rindu, et eemale tõugata,” seletas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles