Selgusid Jakobsoni preemia laureaadid (1)

PP
Copy
Silvia Paluoja on tõenäoliselt üks Eesti töökamaid ajakirjanikke, kes ei lase kiiduväärt maainimesi enda sule eest plehku.
Silvia Paluoja on tõenäoliselt üks Eesti töökamaid ajakirjanikke, kes ei lase kiiduväärt maainimesi enda sule eest plehku. Foto: Mailiis Ollino

Eesti rahva ärkamisaja suurkuju Carl Robert Jakobsoni mälestuseks ning tema aadete ja pärandi tähtsustamiseks väljaantava preemia pälvisid tänavu põllumajanduses tegutsev Urmet Kalden ning haridus- ja kultuuritegelane Silvia Paluoja.

Aasta põllumehe tiitli pälvinud Urmet Kaldeni juhtimisel on OÜ Akkerlac arenenud konkurentsivõimeliseks ettevõtteks põllumajandusmaastikul. Ettevõte tegeleb tera- ja kaunviljakasvatuse ning õlitaimeseemnete kasvatusega. Kaldeni juhitud ettevõte sai 2021. aasta üle-eestilisel viljelusvõistlusel parima rapsisaagi. Mullu tunnistati Kalden parimaks taliodra kasvatajaks.

Aasta haridus- ja kultuuritegelase tiitli teeninud Silvia Paluoja teab ja tunneb põhjalikult maaelu, põllumajanduse ning muu maaettevõtluse problemaatikat, külaliikumist, haridus-, kultuuri- ja seltsielu, samuti kohalike omavalitsuste paljutahulist tegevust, tulemusi ja kitsaskohti. Ta on teinud oma tööd südamega, pidades enda missiooniks tutvustada maaelu ja -inimesi, jõudes nii Pärnumaa igasse kanti. Ta on mitme aastakümne jooksul teinud oma elutööd Pärnumaa ajakirjanikuna, sellest põhiosa ajalehes Pärnu Postimees. Viimastel aastatel, nüüd juba vabakutselisena, kirjutab ta endise sisukuse ja mahtudega nii Pärnu Postimehele, ajalehele Maa Elu kui muudelegi väljaannetele.

Kaunite kodude omanikke tunnustati kolmes kategoorias.

Kauni maakodu tiitli pälvis perekond Kask eramuga Põhja-Pärnumaal Anelema külas.

Kauni kodu tiitliga tunnustati perekond Jõfferti eramut Häädemeeste vallas Reiu külas ja Elve Saarmaa kodu Põhja-Pärnumaal Vändras.

Kauneimaks äriobjektiks valiti Häädemeestel tegutsev Lottemaa teemapark.

Jakobsoni preemia ja kaunite kodude laureaatide tunnustamine toimub 4. augustil Kurgja talumuuseumis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles