On lootust, et sügisel maksab kodu kütmine vähem (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Greni Pärnu koostootmisjaama ehitatakse praegu suitsugaaside pesurit, mis aitab kätte saada sellegi soojuse, mis muidu läheb korstnasse.
Greni Pärnu koostootmisjaama ehitatakse praegu suitsugaaside pesurit, mis aitab kätte saada sellegi soojuse, mis muidu läheb korstnasse. Foto: Urmas Luik

Kevadel langetasid paljud kaugkütte tootjad hinda ja oodatakse hakkpuidu odavnemist, kuid aastataguse ajaga võrreldes on toasooja hinna tõus üüratu.

Pärnus kaugkütte teenust pakkuv Gren langetas hinda tänavu 1. juunil 108 euroni megavatt-tunni eest ehk ligemale seitse eurot varasemaga võrreldes. Ent mullu sama ajaga kõrvutades on pärnakaid tabanud ligemale 70 protsendi suurune toasooja hinnatõus.

Möödunud kütteperioodi kõrgete hindade põhjus oli toorme kerkinud maksumus. AS Gren Eesti juhatuse esimehe Margo Külaotsa sõnade järgi oli eelmisel talvel küsimus, kas kütust üldse saab ja kõige tähtsam oli inimesi mitte külma jätta. Kas kaugkütte hinda on võimalik veel langetada, sõltub tema sõnutsi käimas oleva hanke tulemusest. “Kui saame hakkpuidu hinna alla, siis loomulikult langetame ka kaugkütte hinda,” teatas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles