Pildid Ühes võõrliigiga kasvab linlaste mure

Copy
Aime on mures, et ohtik võõrliik jõuab naaberkrundilt tema kinnistuni. 
Aime on mures, et ohtik võõrliik jõuab naaberkrundilt tema kinnistuni. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Raeküla elanik oli kevadel hädas tema aia taga vohava ohtliku võõrliigiga – pargitatar, tuntud ka kui konnatatar ja kirburohi. Praeguseks on olukord läinud veel hullemaks. Selgus, et samasuguse probleemiga on läheduses kimpus teinegi inimene.

Kohalik elanik Liina (nimi muudetud, pärisnimi toimetusele teada, K. S.) rääkis aprilli lõpus, et tunneb oma kodu lähedal vohava invasiivse võõrliigi pärast suurt muret. Ta on sellega rinda pistnud juba eelmise aasta suvest ja olnud tihedas suhtluses eri asutustega, et sellest vabaneda. Peale selle ähvardab võõrliik ummistada kraavi.

Nüüd, pea neli kuud hiljem, pole olukord paremaks läinud, vastupidi. Kui kevadel olid kraavis vaid väiksed võrsed, siis nüüdseks on taim kasvanud suureks ja täitnud kogu kraavi.

Selleks, et pargitatrast vabaneda, tuleks seda järjepidevalt niita. Liinal endal käib see töö aga üle jõu. Peale selle asub kraav linna maa peal, mistõttu jääb naisele arusaamatuks, miks üldse peab tema sellega tegelema. “Rääkisin ka ühe botaanikuga ja tema ütles, et kui see korra maha lõigata, hakkab taim edasi levima,” rääkis Liina. “Seda tuleks pidevalt trimmerdada, aga kes sellega tegelda jõuab.”

Raeküla elanik on probleemiga pöördunud Pärnu linnavalitsussegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles