Läheneb tulumaksu juurdemaksmise ja maamaksu maksmise tähtaeg

Pärnu Postimees
Copy
Tasumisele kuuluvaid summasid saab vaadata keskkonnast e-MTA.
Tasumisele kuuluvaid summasid saab vaadata keskkonnast e-MTA. Foto: Elmo Riig

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et maamaksu teise osa ja tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise tähtaeg on 2. oktoober.

Eelmise aasta tuludeklaratsioonide alusel tuleb esmaspäevaks 88 000 inimesel tasuda juurde ligemale 85 miljonit eurot. Maamaksu teises osas tuleb pea 74 200 juriidilisel ja füüsilisel isikul kokku tasuda 25,4 miljonit eurot, mis laekub kohalike omavalitsuste eelarvesse.

Maamaksu tasutakse kahes osas juhul, kui selle summa ühe omavalitsuse piires ületab 64 eurot. Esimese osa tasumise tähtaeg oli 31. märtsil, mil tuli tasuda vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Sellest ülejäänud osa tuleb tasuda 2. oktoobriks.

Nii tulumaksu kui maamaksu tasumisele kuuluvaid summasid saab vaadata e-teenuste keskkonnast e-MTA. Peale selle saavad erakliendid küsimustega pöörduda infotelefonile 880 0811 või kirjutada e-postile eraklient@emta.ee. Äriklientidel tuleb küsimuste korra helistada infotelefonile 880 0812 või kirjutada e-postile ariklient@emta.ee.

Eraisikutel, kellel on raskusi maamaksu või tulumaksu tähtaegse tasumisega, soovitatakse tekkinud kohustus ajatada. Taotluse esitamiseks tuleb e-MTA-sse sisse logida, valida menüüst “Arvestus”, seejärel “Ajatamine” ja “Lisan uue taotluse”. Täpsemad juhised ajatamise kohta leiab MTA kodulehelt “Maksuvõla ajatamine”.

Maa maksustamise ja maksuvabastuste rakendamisega seotud küsimustega tuleb pöörduda maa asukohajärgse omavalitsuse poole. Lähiajal on e-MTAs võimalik tutvuda juba ka oma 2024. aasta maamaksuprognoosiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles