Linnapea: Kaitsetööstuslinnak tooks Pärnusse investeeringuid ja töökohti ning aitaks taristut parandada

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Valitsus on seadnud eesmärgiks luua kaitsetööstuspark, mis võimaldaks toota relvi, droone ja laskemoona.
Valitsus on seadnud eesmärgiks luua kaitsetööstuspark, mis võimaldaks toota relvi, droone ja laskemoona. Foto: Jaanus Piirsalu

Kaitseministeeriumi esindajad tutvustasid Pärnu linnavalitsuses kaitsetööstuslinnaku rajamise plaane, mille üks võimalikke asukohti on Pärnusse Audru ja Tõstamaa osavalda jääv maa-ala.

Pärnu linna territooriumile jääv piirkond on üks viiest kaitseministeeriumi välja valitud kohast, kuhu lähiaastatel saaks rajada kaitsetööstuslinnaku ja laskemoona tootmise. Teised kandidaadid on Lääne-Harju, Rakvere, Viru-Nigula ja Lüganuse vald. Paari nädala jooksul külastavad kaitseministeeriumi esindajad kõiki neid omavalitsusi ja tutvustavad linnakuplaane.

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse jutu järgi selgitasid ministeeriumi esindajad kaitsetööstuslinnaku plaani. "Nad rääkisid, mida park endast kujutab ja milline on riigi huvi meie kaitsevõime tõstmiseks," seletas ta. "Riik otsib võimalust toota laskemoona. Vene-Ukraina sõda on näidanud, kui oluline on ennast laskemoona ja relvastuse, näiteks droonidega varustada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles