Pärnu taotleb rannaniite linna omandisse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannaniit Vana-Pärnus.
Rannaniit Vana-Pärnus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn taotleb riigilt munitsipaalomandisse rannaniite ligi 250 hektaril, mis tahetakse Euroopa Liidu rahaga korda teha.

Praegu, kui lumi on alles sulamata, pole rannaniidul midagi pilkupüüdvat. Suvel käivad inimesed seal jalutamas ja merd vaatamas, käiksid aga ilmselt palju rohkem ehk varakevadisel ajalgi, kui see nii lootusetu välja ei näeks. Olukord võib paranema hakata juba lähiaastatel, sest Pärnu linn loodab rannaniidud riigilt endale saada ja need koostöös keskkonnaametiga korda teha, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Pärnu linn on rannaniite tahtnud aastaid endale, et tegemist on maastikukaitsealaga, ei ole riik neid siiamaani linnale andnud. Eelmisel aastal saavutasime kokkuleppe riigiga - keskkonnaametiga -, et hakkame koos rannaniitusid arendama ja seda projekti "Lehmad linna" raames," selgitas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.

Töödega, mis hõlmavad nii Vana-Pärnu, Mai kui Raeküla rannaniitu, tehakse algust tänavu, viie aastaga saab ligi 250 hektarit korda. Projekti juhtpartner on keskkonnaamet, partnerid on Pärnu linn ja Tartu ülikooli Pärnu kolledž.

Raha töödeks tuleb Euroopa Liidu Life+ projektist, kokku on eelarve miljon eurot, Pärnu linnal tuleb maksta 64 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles