Otsitakse 30 päkapikku, kes täidaks asenduskodu laste jõulusoovid

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

MTÜ SEB Heategevusfond kogub kokku soovid nendelt lastelt, kes ei saa elada oma päritoluperes, vaid veedavad pühad asendus-, pere- või turvakodus.

Pühade eel aitab fond leida "Jõulusoovide puu" projektiga head inimesed, kes annavad oma panuse, et täita üle Eesti asendusperedes elava 103 lapse südamesoovi. Pärnumaalt osaleb projektis Pärnu laste ja noorte tugikeskus ning kingitusi ootab 30 last.

Seitsmeaastane Edvin palub jõuluvanalt "Käpapatrulli" puldiga autot. 11aastane Ellen aga tunneb huvi astronoomia vastu ning loodab jõulukotist leida teleskoobi ja värvilised pliiatsid. 13aastase Andrese soov on kingiks saada uus seljakott. Kõik jõulusoovid leiab aadressilt www.heategevusfond.ee/joulupuu.

Annetajal on võimalus valida soovide seast südamelähedane ning aidata täita ühe või mitme lapse kingisoov. Annetuste eest soetatakse jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused. Kõikide laste kingid komplekteeritakse individuaalselt.

15 aastaga on heategevusfondi toel täitunud ligikaudu 15 000 jõulusoovi. Kui projekti algusaastatel paluti annetajatel toetada lapse soovitud mänguasja või eseme ostu, siis nüüd kutsub fond üles annetajaid märkama laste jõulukinkide taga peituvaid lugusid ning väärtust, mille soovitud kingitus loob. "Teeme lapsele parima kingituse siis, kui märkame tema soove ning mõistame ka tema tegelikke vajadusi. Vahel võib uus tossupaar olla miski, mis aitab lapsel saada trennis veelgi suurema eduelamuse, ning vajadus uue lõhnaõli järele võib teismelisel aidata luua ja hoida enesekindlust sõprade sekka kuulumiseks," räägib SEB heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles