Pärnus on käimas reservõppekogunemine

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja ja Lääne kaitseringkonna reservõppekogunemine.
Põhja ja Lääne kaitseringkonna reservõppekogunemine. Foto: Ants Liigus

Pärnus toimub reservõppekogunemine Põhja ja Lääne kaitseringkonna meestele, kellel on ajateenistusest möödas kümmekond aastat.

Valdavalt on tegemist sideväelastega, kes nüüd õpivad uut sidemäärustikku ja viivad end kurssi tunduvalt uuenenud tehnikaga, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Kui juba õppekogunemine, siis ei pääse keegi vaid üht valdkonda tudeerides. Nii ei saa needki mehed ilma laskeharjutusteta, sest kui enamik neist oli ajateenistuses, olid Eesti kaitseväes kasutusel veel Iisraeli Galilid, mitte Rootsi AK4-d, nagu praegu. Mõni mees aga on õppinud laskmist hoopis Kalašnikovi automaadiga.

Värskendada tuleb muidki omal ajal omandatud oskusi, nagu maastikul liikumine, sest igapäevaelus pole neid asju vaja olnud. Sidetehnikat, mida mehed õppima peavad, "Aktuaalsel kaameral" filmida ei lubatud.

"Siin on ajateenijaid, endisi ajateenijaid, kes on nüüdseks reservväelased, kes oma väljaõppe said päris kaua aega tagasi. Seega osalt võib seda ikkagi nimetada algteadmiseks. Paljuski on neid reservväelasi, kes on juba varasemalt sideeriala omandanud ajateenistuse jooksul. Nende jaoks on pigem uute süsteemide ja võimalustega tutvumine ja nendega harjutamine," selgitas Põhja kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Rene Brus.
 
Kordusõppused kestavad vaid viis päeva. On mehi, kelle arvates on seda vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles