Maksuamet hakkas tulumaksu tagastama

Pärnu Postimees
Copy
Need, kes deklaratsiooni paberil esitasid, peavad veel ootama. 
Need, kes deklaratsiooni paberil esitasid, peavad veel ootama. Foto: Urmas Luik

Enammakstud tulumaksu tagastamist alustati neile, kes on oma tuludeklaratsiooni esitanud elektrooniliselt ja kelle deklaratsioon ei vaja lisakontrolli.

Maksu- ja tolliametile on tänase seisuga esitatud 567 000 tuludeklaratsiooni, millelt tagastamisele kuulub kokku 186,5 miljonit eurot enammakstud tulumaksu. Praegu esitatud deklaratsioonide põhjal tuleb tulumaksu juurde maksta kogusummas 20,3 miljonit eurot.

Inimesed on kärsitud ja klienditeenindusse pöördutakse juba tihti küsimusega, millal on oodata tagasimakset. Amet palub varuda kannatust ja tuletab meelde, et tulumaksu tagastamise kiirus ei sõltu deklaratsioonide esitamise järjekorrast. "Teeme igal tööpäeval mitukümmend tuhat kannet ja keegi ei jää maksutagastusest ilma," sõnas MTA füüsilise isiku teenusejuht Riina Randver-Sõer.

Paberil esitatud tuludeklaratsioonide alusel algab tagastamine 17. märtsil. Oma deklaratsiooni staatust saab igaüks ise e-MTAst kontrollida, samuti näeb e-MTAst seda, kui peaks olema tekkinud vajadus lisadokumentide järele. Enammakstud tulumaksu on MTA-l aega tagastada 1. oktoobrini.

Küsimuste korral tuleks esmalt otsida infot esmajoones ameti kodulehelt, pöörduda e-kirja teel eraklient@emta.ee või helistada infotelefonil 880 0811. Tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 30. aprill. Kui inimesel tuleb tulumaksu juurde maksta, siis selle tasumise tähtaeg on 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles