Pildid Politsei ja päästjate ühishoonelt langes sarikapärg

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy

Täna keskpäeval võeti alla sarikapärg Kilingi-Nõmme siseturvalisuse ühishoonelt, kus tulevikus asuvad külg külje kõrval tööle kohalikud päästjad ja politseinikud.

Jaanuaris nurgakivi saanud hoone jõudis sarikapärjani napp kaks kuud hiljem. Nüüdisaegne maja koos selle juurde rajatava õppetorni ja varjualusega parandab märkimisväärselt töö- ja puhketingimusi ning valmib juba tänavu sügisel.


Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla tõdes, et päästjate nõudliku töö tegemisel on hindamatu hea töökeskkond ja koostöö eri asutuste vahel. “Sisejulgeolekuasutuste teenistujad teevad iga päev tihedat koostööd ja niisugused ühishooned tugevdavad ja kiirendavad asutuste vahelist suhtlemist veel. Kilingi-Nõmme oma on Lääne regioonis juba seitsmes ühishoone ja selle roll kogukonna turvatunde suurendamisel on väga tähtis,” rõõmustas Soodla.

Pärnu politseijaoskonna juhi ülesannetes rakendusekspert Liina Pelberg avaldas, et uus maja tagab tänapäevased töö- ja olmetingimused nii politseinikele kui piirkonna abipolitseinikele. “Meil on väga hea meel, et uusi hooneid ei ehitata ainult suurematesse maakonnakeskustesse, vaid ka väiksemad piirkonnad saavad rõõmustada,” ütles Pelberg.

Kilingi-Nõmme kerkiva politsei- ja päästemaja katuselt tõid sarikapärja alla Embach Ehitus OÜ juhatuse esimees Andres Salusaar, päästeameti Lääne keskuse juht Heiki Soodla, piirkonna konstaabel Heidi Sosi ja Riigi Kinnisvara ASi kinnisvaraarenduse direktor Tarmo Mändmets. 
Kilingi-Nõmme kerkiva politsei- ja päästemaja katuselt tõid sarikapärja alla Embach Ehitus OÜ juhatuse esimees Andres Salusaar, päästeameti Lääne keskuse juht Heiki Soodla, piirkonna konstaabel Heidi Sosi ja Riigi Kinnisvara ASi kinnisvaraarenduse direktor Tarmo Mändmets. Foto: Margus Pahv/Riigi Kinnisvara AS

Kohalikud päästjad ja politseinikud saavad uues majas enda käsutusse garaaži, õppeklassi, treeningutorni ja korvpalliväljaku. Olmeruumid tulevad toruliftide lähedale, et lühendada reageerimisaeega.

Pea 900 ruutmeetri suurune hoone maksab ligemale 5,3 miljonit eurot. Kui kõik läheb plaanipäraselt, kolivad nii päästjad kui politseinikud majja selle aasta lõpuks.

Hoone arhitekt on Reino Rass, sisearhitekt Eeva Masso ja projekteerija Novarc Group AS. Ehitab Embach Ehitus OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles