Kilingi-Nõmmes laulavad väärikate vokaalansamblid

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kilingi-Nõmme klubis toimub tasuta kontsert.
Kilingi-Nõmme klubis toimub tasuta kontsert. Foto: Lilli Tölp

Kilingi-Nõmme klubis astub eeloleval laupäeval Pärnumaa väärikate vokaalansamblite päeval publiku ette üheksa kollektiivi. Järgmise samalaadse ürituse korraldaja tulevaks aastaks selgubki kuulajate lemmiku valikuga.

“Kilingi-Nõmme sai korraldamise järje endale, sest eelmisel aastal valis publik oma lemmikuks meie laulu- ja mängupundi Patlane,” selgitas ürituse eestvedaja, akordioniõpetaja Õnnela Teearu kõnealuse päeva asukohavalikut.

Teearu jutu järgi on Pärnumaal väärikate vokaalansamblite päeva korraldatud üle 20 aasta ja on olnud neidki kordi, kus laval on käinud paarkümmend ansamblit. Praegusaja kollektiivid tegutsevad enamasti klubi juures ja määratlus “väärikas” on sümboolne, sest ansamblite koosseisu kuulub nooremaidki lauljaid.

Kuulajatele tasuta kontsert algab ühislauluga, milleks on isetegevusliku helilooja loodud “Pensionäride polka”, mida Patlane esitas eelmisel väärikate vokaalansamblite päeval Seljametsas.

Värvi lisavad koostöös Kilingi-Nõmme klubi ja Pärnumaa omavalitsuste liiduga toimuvale maakondlikule üritusele kohalik meesansambel Nõmmela ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpetaja Eve Sinijärve juhendatavad rahvatantsurühmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles