Sobiva platsi puudumise tõttu jääb Pärnu suvise täikata (1)

Copy
Kaua tegutses Pärnu täiturg jõe ääres, kunagise Decora poe kõrval. Nendel turgudel on alati valitsenud omamoodi vaimsus: ei ole ainult äriline eesmärk, peetakse lugu taaskasutusest ja tullakse niisama toredalt aega veetma, suhtlema.
Kaua tegutses Pärnu täiturg jõe ääres, kunagise Decora poe kõrval. Nendel turgudel on alati valitsenud omamoodi vaimsus: ei ole ainult äriline eesmärk, peetakse lugu taaskasutusest ja tullakse niisama toredalt aega veetma, suhtlema. Foto: Lilli Tölp

Aastaid jõe ääres tegutsenud täiturg pidi sillaehituse tõttu seal pillid kokku pakkima. Eelmisel aastal kauplesid vanakraami müüjad Tallinna maantee 12 ja Noorte väljaku kõrval parklas. Tänavu see enam võimalik ei ole: seal asub nüüd üks vähestest linna tasuta parklatest. 

Esimene vabaõhu täiturg toimus suvepealinnas Maris Niine eestvedamisel 6. juunil 2014. aastal. Aastatega on kujunenud püsikunded, keda on umbes 40 ja kes ühes Niinega hakkamist täis ja kümnendaks hooajaks iseenesest valmis. Paraku pole nad leidnud sobivat platsi: linna pakutavad kohad on liiga kõrvalised ja siiani uuritud eraomanduses platsidele ei hakka rahakott peale.

“Tõepoolest ei olegi turgu tulemas ja seda ainult sellel põhjusel, et meil ei ole kohta, kus turgu teha,” tõdes Niin. “Kesklinna meid ei lubata.”

Tagasi üles