EKREst hundipassi saanud Helle Kullerkupp: Mind on nimetatud hulluks. Nüüd siis ka vargaks. Tänan, Helmed! (5)

Copy
11 ja pool aastat EKRE liige olnud Helle Kullerkupp visati partei juhatuse otsusega erakonnast välja. 
11 ja pool aastat EKRE liige olnud Helle Kullerkupp visati partei juhatuse otsusega erakonnast välja. Foto: Eero Vabamägi

Eile õhtul Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhatuse koosolekul parteist välja visatud Pärnumaa ringkonna juht ja juhatuse liige Helle Kullerkupp saatis täna hommikul parteikaaslastele kirja, milles viitab, et EKRE esimees Martin Helme hakkas teda survestama partei siinse piirkonna juhi kohalt taanduma juba aasta tagasi.

“Head kaasteelised ja endised erakonnakaaslased, olete viimaste kuude jooksul näinud ja kuulnud, kuidas mind on survestatud ja mõjutatud, et ma ei kandideeriks Pärnumaa ringkonna esimeheks, sest erakonna esimehele Martin Helmele see enam ei sobi. Tegelikult hakkas survestamine juba eelmisel aastal, kui enne meie üldkoosolekut tuli Valmar Veste Martini [Helme] soovitusel välja, et kandideerib ringkonna esimeheks,” kirjutas Kullerkupp parteikaaslastele.

Kullekupp lisas, et esiti talle tunduski, et äkki Veste ongi õige mees juhikohta üle võtma, kuid siis algas tema mahategemine ning uute ja suurte muutuste vajaduse jutt. “Seda vaatamata sellele, et olime viimastel valimisaastatel teinud järjest paremaid tulemusi ja Pärnumaa oli ning on rahvuskonservatiivide kodu,” märkis EKRE ridadest lahkuma sunnitud Kullerkupp. “Siis sai mulle selgeks, et see ei ole inimene, kes minu kümne aasta pikkust panustamist väärib.”

Ehhki Kullerkupu kinnitusel tegi partei juhtkond tema kangutamiseks ringkonna juhi kohalt kõvu pingutusi, ei valinud üldkoosolek Vestet piirkonna liidriks.

Tagasi üles