Jõulumäel koguneb üle 1000 Kaitseliidu noore suvelaagrisse

Pärnu Postimees
Copy
Kodutütred. Pilt on illustreeriv.
Kodutütred. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Kaitseliidu noorteorganisatsioonid Kodutütred ja Noored Kotkad korraldavad Jõulumäe tervisespordikeskuses oma ajaloo suurima laagri, mis kestab 5. juulini. Kokku tuleb üle 1200 inimese.

Projektijuht Liia Kassi sõnutsi on eesmärk pakkuda 12–18aastastele noortele sisukat ajaviidet, uusi teadmisi ja oskusi kaasahaaravate ja lõbusate ülesannete ja riigikaitselise tegevuse kaudu, Laagris on suurepärane võimalus leida sõpru kõikjalt Eestist ja osaleda mitmekülgsetes töötubades, kus saab meisterdada ja õppida midagi uut ja põnevat.

Riigikaitset õpetavad laagilistele asjatundjad Kaitseliidust, Kodutütardest, Noortest Kotkastest, Naiskodukaitsest, kaitseväe akadeemiast ja päästeametist, samuti juhendavad reservväelased ja liitlased. Noored saavad ka meisterdada: valmistada endale laagrimeeneid ja heategevuseks vaprusehelmeid. Teadmisi ja oskusi arendatakse rahatarkust ja ellujäämisoskusi omandades.

Õhtud sisustab ühistegevus. Teisel õhtul paneb kogu laagri tantsima Märt Agu. Kolmapäeva õhtul aga astub lavale peaesineja Terminaator ja neljas päev lõpeb üllatusesineja ning diskoga, mis paneb laagrile meeleoluka punkti.

Suurlaager Spekter toimub kaitseministeeriumi 2017. aastal algatatud isamaalise hariduse programmi raames. Kõige esimene suurlaager korraldati 2018. aastal Lääne-Virumaal Lammasmäe puhkekeskuses.

Kodutütred ja Noored Kotkad on Kaitseliidu noorteühendused, mille missioon on kasvatada noori isamaalises vaimus, arendades nii nende vaimseid kui füüsilisi võimeid.

Seoses laagriga on Jõulumäe tervisespordikeskus 1.–5. juulini suletud. Minna ei saa keskuse territooriumile, parklatesse, spordirajatistesse. Sealtkaudu ei pääse ka liikumisradadele. Hooned ja teeninduspunkt on suletud.

Tagasi üles