Pärnumaalased käivad niisama agaralt internetis kui harjumaalased

Teenustest kasutatakse kõige rohkem internetipanka ja e-posti.
Teenustest kasutatakse kõige rohkem internetipanka ja e-posti. Foto: Arvo Meeks

Statistikaameti andmetest selgub, et Pärnumaal kasutab internetti 93,4 protsenti leibkondadest. Eestimaalased kasutavad enim internetis panga ja e-posti teenuseid, Pärnumaa inimesed siinkohal ei eristu.

Kokku kasutab internetti 544 800 leibkonda ehk 92,9 protsenti Eesti leibkondadest. Enim oli neid tänavuse seisuga Rapla maakonnas: 95,4 protsenti rahvastikust. Kõige madalam oli tänavu internetikasutajate protsent Võru maakonnas: 85,5.


Statistikaameti analüütik Sigrid Saagpakk tõi esile, et uuringust ilmnes mõningane erinevus tööga hõivatute ja töötute vahel: viimasena nimetatud kasutavad internetti vähem. Vanuseti paistab silma, et 16- kuni 54aastaste seas on internetikasutajaid kõige rohkem ehk üle 95 protsendi. Üle 54aastastel jääb see protsent alla 90.

Kõige rohkem kasutatakse internetipanka ja e-posti. Üle 88 protsendi inimestest otsib veebist ka eri toodete või teenuste kohta käivat lisateavet. Veel on levinud ajalehtede ja ajakirjade lugemine, videote vaatamine ja muusika kuulamine.


Kui võrrelda kasutamise eesmärki linnas ja maal, torkab silma, et internetipanka kasutavad maal elavad inimesed rohkem kui linlased. Samuti vaatavad maainimesed interneti vahendusel rohkem telesaateid ja müüvad eri portaalides tooteid ja teenuseid.

Statistikaameti andmetest nähtub, et sotsiaalvõrgustike kasutajate arv on viimaste aastatega pidevalt kasvanud. 2024. aastal kasutas sotsiaalvõrgustikke 5,7 protsenti rohkem elanikke kui mullu.

Tagasi üles